Prvi školski mini golf turnir održan je 01.11.2019. godine na terenima za mini golf u “Eko GOLF parku” na kojem su učešće uzele osnovne i srednje škole sa područja grada Tuzla.

Inicijator i organizator mini golf turnira je Golf klub Tuzla u saradnji sa Sporstikim savezom grada Tuzla. Turnir je bio namijenjen djeci i mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja grada Tuzla, koji su prošli edukaciju “Golf abeceda” kao i svim drugim školama sa područja grada Tuzla, a realiziran je u cilju približavanja golfa djeci, razvoja pozitivnih životnih vrijednosti i razvijanja takmičarskog duha kod djece.

Turnir u mini golfu organiziran je u okviru projekta “Mini golf festival” kojeg finansijski podržava Grad Tuzla i jednim dijelom Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto je osvojila Osnovna škola “Sjenjak”, drugo mjesto je pripalo Osnovnoj školi “Pazar”, a treće Međunarodnoj osnovnoj školi “Richmond park international primary school”. Za najboljeg igrača turnira u kategoriji osnovnih škola proglašen je Davud Imamović, učenik Osnovne škole “Sjenjak”.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto je osvojila Opća gimnazija “Kataločki školski centar Sv. Franjo”, drugo mjesto je pripalo Međunarodnoj školi Richmond park international primary school”, a treće MS “Građevinsko-geodetskoj školi”. Za najboljeg igrača u kategoriji srednjih škola proglašen je Alen Stijepić, učenik KŠC “Sv. Franjo”.