Naslovnica Sport Poziv: Kako pristupiti Skupštini FK Sloboda i koliko košta glasačko pravo

Poziv: Kako pristupiti Skupštini FK Sloboda i koliko košta glasačko pravo

FK Sloboda Tuzla u procesu reorganizacije djelovanja pozvala je sve zainteresovane da iskažu interes za pristupanje Skupštini kluba.

– Vizijom i misijom kluba određeno je da FK Sloboda prvenstveno ima za cilj da služi lokalnoj zajednici. Ovim putem se omogućava aktivno sudjelovanje u upravljanju klubom svim fizičkim i pravnim licima koji imaju interes u ostvarivanju misije kluba, sportskih rezultata i poslovnih ciljeva – saopćili su iz tuzlanskog premijerligaša.

Iz Slobode su pozvali sve zainteresovane da prezumu i ispune zahtjev za stjecanje glasačkih prava u Skupštini FK Sloboda Tuzla koji se nalazi na zvaničnoj stranici kluba.

– Ispunjen i ovjeren zahtjev je potrebno dostaviti u prostorije kluba najkasnije do 28.februara 2020. u 16 sati. Nakon isteka roka za dostavljanje zahtjeva FK Sloboda će upriličiti gala večeru na kojoj će se promovirati novi članovi Skupštine – dodali su iz Slobode.

Menadžment FK Sloboda ranije je naglasio da je za funkcioniranje kluba potrebno stvoriti ambijent za ulazak privatnog kapitala, a djelimičnom izmjenom klupskog Statuta stvoreni su uvjeti za komercijalizaciju kluba.

Glasačko pravo u Skupštini FK Sloboda će koštati 24.000 KM. Pojedinac, fizičko ili pravno lice, može kupiti neograničen broj “stolica”, a maksimalan broj glasačkih prava je limitiran na 100, piše Faktor.ba.