PDA BiH: Propao pokušaj privatne koalicije za formiranje nove Vlade TK (VIDEO)

U želji da pod svaku cijenu budu dio vlasti na području najmnogoljudnijeg kantona u Bosni i Hercegovini, predlagač inicijative za formiranje nove skupštinske većine, među kojima su najglasniji bili predstavnici privatne koalicije, još jednom se pokazao neozbiljnim i nepripremljenim za vođenje političkih procesa.

Naime, 16 poslanika u Skupštini TK okupljenih oko SDA, a podržana sa dva imaginarna zastupnika, u petak su podnijeli inicijativu za sazivanje nastavka konstituirajuće sjednice ovog zakonodavnog tijela na kojem bi se izabralo novo rukovodstvo, te krenulo u formiranje Vlade TK.

Da se radi o matematički propaloj, a ne programski orijentisanoj koaliciji, pokazalo se juče na sjednici Kluba Bošnjaka gdje grupa zastupnika okupljenih oko SDA opet nije stekla potrebnu većinu da predloži predsjednika Skupštine TK i mandatara za kantonalnu Vladu. Tako prijedlog nove većine, predvođene SDA, nije izglasan, jer u bošnjačkom klubu nije bilo većine od 15 glasova.

Predlaganjem nove većine, pokazalo se da su se predvodnici privatne koalicije uhvatili za posljednju slamku spasa a koja se pokazala vrlo neozbiljnim političkim potezom.

Pozivamo političke subjekte da svoj rad baziraju na programskim platformama i ciljevima a koji su od interesa za građane Tuzlanskog kantona.

VEZANI VIDEO:

 


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.