Spoj nespojivog: Što je do juče bilo nemoguće, danas je moguće?

Da je u politici sve moguće pokazuje i jučerašnji tekst objavljen na lukavačkom portalu o imenovanju Sulejmana Brkića za direktora Direkcije regionalnih cesta. Ništa ne bi bilo čudno u svemu tome da Sulejman Brkić nije za ovu poziciju kandidat lukavačke SDA odnosno predsjednika OO SDA Lukavac Tarika Arapčića i Fahrudina Skopljaka, člana KO SDA TK. Postavlja se pitanje zašto SDA Lukavac daje podršku Sulejmanu Brkiću i načelniku općine Lukavac Edinu Deliću, odnosno zašto im baca pojas za spašavanje poslije održanog kongresa SDP-a, kada su postali politički gubitnici u samom SDP-u?

Odgovor na to pitanje je dat u samom tekstu koji je juče objavljen, odnosno prilogu teksta gdje je emitovan snimak iz kampanje za opoziv načelnika općine Lukavac iz 2018. godine na kojem se čuju otvorene prijetnje Sulejmana Brkića o tome kako će hapsiti  nakon što SDP osvoji vlast.

Nastavak teksta ispod video priloga:
 

Da je Brkić i održao obećanje moglo se vidjeti nedugo nakon toga, kada je  uhapšen predsjednik Općinskog odbora SDA Lukavac Tarik Arapčić protiv kojeg je nedavno podignuta i optužnica za zloupotrebu položaja.

Iza cijelog slučaja neuspjeha opoziva i hapšenja predsjednika SDA Lukavac Tarika Arapčića očito da su stajali i neki kadrovi SDA Lukavac koji su svjesno gurajući Arapčića u opoziv željeli da ga iskompromituju kako bi zauzeli njegovu poziciju na mjestu predsjednika Općinske organizacije SDA Lukavac.

Čovjek koji pretendira na poziciju predsjednika OO SDA Lukavac i koji je to sve osmislio je Fahrudin Skopljak u čemu ga svojski pomaže njegov skrbnik Safet Softić koji nakon što je izgubio podršku u Banovićima i licemjerno izdao Kukić Mirsada, a zatim i Begu Gutića, pokušava osigurati bazu u drugim općinskim organizacijama (Živinice, Lukavac, Gradačac). Softić je u posljednje vrijeme poznat i po svojim „brižnim“ izjavama u medijima kada su u pitanju interesi države i bošnjačkog naroda, a u njemu bližim krugovima je poznato da je samo još jedan od političara koji se danas koristi istrošenim floskulama i političkim frazama, dok je vrijeme istinske borbe za državu provodio u Islamskoj zajednici i u združenom humanitarnom komitetu.

U svojoj dvadesetčetverogodišnjoj političkoj karijeri, jašući na državnim jaslama, uspio je inkasirati više od 3 miliona, ekspresno zbrinuti dijete o čemu je pisao portal The Bosnia times, zaposliti tri sestrića, suprugu na mjesto sekretara u federalnog ministarstva pravde itd. , ali s obzirom da mu ništa od toga nije dovoljno vjerovatno će nastaviti da se pojavljuje svake četiri godine ( čitaj pred izbore) tražeći podršku građana u izbornim bazama za još jedan mandat. Vrlo često građani se znaju i našaliti na njegov račun i reći: „ Softić je poput duha, dođe, a zatim  nestane na tri i po ili četiri godine, vidimo ga na TV-u, a zatim se ponovo pojavi pred izbore tražeći podršku“.

Poput Softića i sam Skopljak je poznat po svom dvadesetogodišnjem  političkom stažu u parlamentima (općinskim, kantonalnim, federalnim i državnim), a poznato je i da iza njega  nikad nije ostao pozitivan trag nečega korisno urađenog za građane dok je vrijeme trošio boraveći u parlamentarnim klupama, osim što je poznat po svojim patetičnim izjavama koje često iznosi u javnosti: „Meni moja mati neće halaliti kada bih izašao iz SDA“ ili „ Mene će zagrnuti lopata SDA“.

Posljednja izjava je posebno zanimljiva jer pokušavajući da osigura podršku za izbor predsjednika u OO SDA Lukavac ima namjeru vjerovatno  još dvadesetak godina harati i vladati lokalnim, kantonalnim, federalnim i državnim parlamentima kao i njegov skrbnik Safet Softić, a poznato je i kome je potrebna takva vrsta njege i nadzora, licima sa intelektualnim poteškoćama.

Na kraju se postavlja pitanje šta je cijena podrške Sulejmanu Brkiću za izbora direktora  Direkcije regionalnih cesta? Vjerovatno bi odgovor trebalo tražiti od člana kantonalnog povjereništva SDA Fahrudin Skopljaka!?!

 


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.