Enver Bijedić sa SDA-ovcima Abdurahmanom Hodžićem zvanim Hodža i Safetom Softićem na noge otišao Bakiru Izetbegoviću u Sarajevo

Dogovorena koalicija: SDA (9), DF(3), SBB(2), SBiH(2) i dva poslanika SDP-a u Skupštini TK?

Još uvijek aktuelni predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić zajedno sa Safetom Softićem i sivom SDA-ovom ’eminencijom’ iz Živinica Abdurahmanom Hodžićem zvanim Hodža održao je u srijedu sastanak u Sarajevu sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Prema nezvaničnim informacijama, na sastanku je dogovorena koalicija u Tuzlanskom kantonu:  SDA (9), DF(3), SBB(2), SBiH(2) i dva uskoro bivša poslanika SDP-a u Skupštini TK.

Foto: TIP.ba

˝Sa onim ko može, ko ima mogućnost da s nama napravi vlast mi ćemo to u ovoj današnjoj matematici kako postoji, ima 16 ruku da bi smo se mi tu mogli priključiti i napraviti stabilnu vlast u TK-“, kazao je ranije za FTV Bijedić.

Kako nezvanično saznajemo, tri člana rukovodstva Skupštine Tuzlanskog kantona trebala bi pripasti  DF-u, SBB-u i jednom, po svemu sudeći, uskoro bivšem poslaniku SDP-a, dok bi  pozicija kantonalnog premijera pripala živiničkoj SDA, kojom upravlja Abdurahman Hodžić.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.