Oštećen i zatvoren most između zgrade Filozofskog fakulteta i sjedišta Gradske uprave

Jučerašnje obilne kišne padavine dovele su do enormnog povećanja vodostaja rijeke Jale usljed čega je došlo i do oštećenja spomenutog mosta koji se nalazi u ulici ZAVNOBiH-a.

“Na mostu preko rijeke Jale na transverzalnoj saobraćajnici, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, nivo vode je bio za oko 50 centimetara iznad kote donje ivice betonske konstrukcije mosta. U toku dostizanja navedenog vršnog nivoa Jala je nosila veliku količinu krutog otpada, višemetarskih debala i drugog materijala. Nakon djelimičnog opadanja vodostaja primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, na način da su vidljive dvije kose pukotine, kao i oštećenja završne obrade nosača”, pojasnili su iz Gradske uprave Tuzle. 

 

S obzirom na to da još uvijek nije moguće utvrditi o kojem stepenu oštećenja mosta se radi gradska Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK izvršila obustavu kolskog i pješačkog saobraćaja preko ovog mosta. 

“Shodno trenutnim vremenskim uslovima i prognozi vremena za narednih nekoliko dana, saobraćaj preko ovog mosta će biti zatvoren minimalno sedam dana, odnosno do stvaranja uslova za pregled i utvrđivanje stanja konstrukcije mosta. Nakon pregleda i utvrđivanja stepena oštećenja donijet će se odluka o narednim aktivnostima”, navode iz Gradske uprave Tuzle.

Prilaz mostu onemogućen je u cijelosti od strane zgrade Gradske uprave Tuzle i Filozofskog fakulteta, a mjesto osiguravaju tuzlanski policajci. 

S obzirom na to da je riječ o mostu koji spaja južnu i sjevernu saobraćajnicu, vozačima se savjetuje da izbjegavaju dolazak s automobilima na ovaj lokalitet te da koriste zaobilaznice.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.