Gradski odbor PDA Tuzla upriličio iftar za nekoliko stotina zvanica u najodabranijoj noći u godini

Nekoliko stotina članova i simpatizera imalo je priliku da svojim prisustvom u petak, u najodabranijoj noći u godini, uveličaju iftar koji je u Hotelu Mellain organizovao Gradski odbor PDA Tuzla.

Senad Mehmedinović, predsjednik Gradskog odbora ove stranke, u svom je obraćanju kazao da je Izvršni odbor ove gradske organizacije donio odluku kojom se 31. maj obilježava kao godišnjica osnivanja Gradskog odbora PDA Tuzla, kada je održana i konstituirajuća sjednica.

Mehmedinović je posebno istakao značaj ovog datuma, koji se obilježava kao Dan bijelih traka, kada je u Prijedoru prije 27 godina ubijeno 3176 građana. Kazao je da imamo obavezu da opominjemo i ne zaboravimo šta se događalo u ovoj općini 1992. godine.

Takođe je iskazao posebnu čast što je na iftaru prisutan Mirsad Kukić, predsjednik PDA BIH,  najlegitimniji predstavnik građana u Parlamentu BiH iz izborne jedinice kojoj pripada.

Na kraju obraćanja predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla je prisutnim zvanicama poželio da preostale dana mjeseca ramazana provedu u rahatluku, zdravlju, ibadetu, te jačanju međuljudskih odnosa.

 


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.