Kid`s Festival 15. juna u Tuzli: Na dan manifestacije preduzeće GIPS nudi besplatan prevoz za djecu

Nakon 14. godina u Sarajevu, Kid`s Festival će se održati 15. juna u Tuzli sa istim konceptom kako je to bilo i tokom proteklih godina.

Očekuje se okupljanje više hiljada djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla kao društveno odgovorna firma odlučila je dati podršku ovom velikom dječijem događaju tako što će na dan Festivala, 15. juna svu djecu voziti potpuno besplatno na svim  linijama na kojima saobraćaju vozila GiPS-a.

-Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla je društveno odgovorna kompanija koja svojim poslovanjem nastoji učestvovati u bitnim društvenim događajima. I ovaj put smo odlučili podržati najveću zabavu za djecu u BiH na način koji će njima najviše značiti, a to je da djeci na dan Festivala, omogućimo besplatnu vožnju našim autobusima. Draga djeco, dobro došli u naše autobuse, dobro došli u Tuzlu na najveću zabavu za djecu, poručili su iz GiPS-a.

Organizatori Kid`s Festivala Magično pozorište Aladin i Eko život d.o.o. zahvaljuju se GIPS-u Tuzla na ovoj humanoj gesti jer  je osnovni motiv Festivala okupiti što veći broj djece, a sa ovim lijepim činom će se izbjeći dodatne gužve u saobraćaju, jer je sigurnost djece najvažnija.

Ova informacija posebno je značajna za učenike i nastavno osoblje prigradskih škola koji su se organizirali da u grupama posjete Kid`s Festival i provedu nezaboravan dan sa svojim drugarima šetajući u Kid`s paradi, učestvujući na radinicama Kid`s svijet i uživajući u bogatom kulturno-zabavnom programu na Kid`˙s stage-u.

Informacije o  novostima vezanim za dešavanja na Kid`s Festivalu pratite na web stranici www.kidsfest.ba i facebook stranici Kids festival BiH. Djeco dobro nam došli, poručuje Kid`s Fest tim.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.