Bivšem komandiru PS Kalesija Vahidinu Omerbegoviću godina dana zatvora

Bivši komandir PS Kalesija i načelnik Operativnog centra MUP-a TK Vahidin Omerbegović, zaključio je sporazum o priznanju krivnje sa Tužilaštvom TK za produženo krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i prihvatio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Pored zatvorske kazne, Omerbegoviću je izrečena i sigurnosna mjera zabrane vršenja poziva ili funkcije u agencijama za provođenje zakona u BiH u periodu od četiri godine.

Podsjećanja radi sa Vahidinom Omerbegovićem uhapšeni su i Mirsad Hadžić te Nezir Omerbegović koji se još uvijek nalaze u pritvoru te nisu pristali na priznanje krivice. |


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.