Husejinović tvrdi da je timu Slobode prijećeno smrću

Fudbaleri tuzlanske Slobode poraženi su jučer na gostovanju u Gabeli, gdje je GOŠK slavio sa 3:2.

Utakmicu je obilježio incident na poluvremenu utakice, kada su igrači Slobode napadnuti od strane domaćina, pišu Sportske.ba.

Tekst je izazvao žestoke reakcije, a iz GOŠK-a su saopćenjem negirali kompletnu priču, te su se obrušili na Saida Husejinovića, za kojeg tvrde kako je pokušao napraviti incident, te da je igračima GOŠK-a rekao “kako treba lagano igrati utakmicu, te da se ni oni neće previše truditi”.

Oglasio i Said Husejinović, koji tvrdi da je igračima Slobode nije bilo nimalo prijatno.

– Vidio sam da su napisali kao da sam ja nekome rekao nećemo zapinjati. To je nevjerovatno. Lujo Ilić nas je napao i prijetio nam pištoljem i rekao da nećemo izaći iz svlačionice. Tako je i nastao incident. Neka igrači GOŠK-a kažu da li sam ja nekome nešto rekao. Bili smo korektni što se tiče igre. Minut prije kraja prvog poluvremena nije nam sviran penal, a onda u svlačionici su počele prijetnje da će nas pobiti. Rekao sam: “Koga ćete vi pobiti”. Krenuli su na nas. Čitamo što su pisali i smijemo se. Prijećeno nam je smrću. Lujo me napao i još dva-tri službenika. Taj neki njegov što ima zaštitarsku agenciju – rekao je Husejinović za Sportske.ba.

Da se u Gabeli dogodio incident potvrdio je i izvještaj delegata Ramiza Omanovića.

– Na terenu za igru nije bilo incidenata. Incidenata bilo na poluvremenu u hodniku. Ponašanje publike nesportsko – piše u izvještaju delagat objavljenom na Cometu.

Lujo Ilić je, s druge strane, demantovao da Husejinovićeve riječi i najavio je tužbu protiv ovog fudbalera. 

– To su laži. Zadnju utakmicu u Gabeli Husejinović je imao incident sa našim šefom sigurnosti. Svi su vidjeli gdje sam ja bio na utakmici, smirivao sam fudbalere kada je nastao incident. On sada priča laži i zbog toga ću podnijeti privatnu tužbu protiv njega. Tu je bila policija, redari i svi su vidjeli da nisam imao nikakvo oružje, nit to nosim nit mi treba. Oni su vršili pritisak na sudije i sve zakuhali – kazao je Ilić za SportSport.ba.

Kako se bliži finiš sezone u PLBiH, tenzije rastu, a nadamo se samo da će sve završiti u duhu fair-playa… 


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.