Općinski sud na tri mjeseca zatvora nepravomoćno osudio pravnika Aliju Fatića iz Tuzle

Općinski sud u Tuzli na tri mjeseca zatvora nepravomoćno je osudio pravnika Aliju Fatića (61) iz Tuzle, zbog krivičnog djela krivotvorenja službenih isprava, u vrijeme je dok je obavljao dužnost predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba Tuzla (ranije OK Jelovica), odnosno, u periodu kada je obavljao dužnost generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema presudi, Fatić je kriv zato što je radeći kao odgovorna osoba u Federaciji u službenu ispravu unio neistiniti podatak i neistinitu poslovnu ispravu upotrijebio pri poslovanju kao da je istinita, čime je počinio krivično djelo.Osim toga, Sud je optuženom Fatiću izrekao i zabranu vršenja dužnosti u trajanju od pet godina u ŽOK Tuzla.Na ovu presudu osuđeni Fatić ima pravo žalbe Kantonalnom sudu.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.