Do 10.000 KM za pokretanje biznisa: Fondacija tuzlanske zajednice podržava mala start-up preduzeća:

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ koji implementira uz partnersku saradnju Freudenberg fondacije i finansijsku podršku Njemačkog saveznog ministarstva za vanjski razvoj (BMZ) realizuje i aktivnosti usmjerene na poboljšanje poduzetničkih kompetencija građana s ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti građana kroz podršku pokretanju malih start-up preduzeća. 

Projekat se implementira u periodu od 01.06.2018. do 31.12.2021. godine, a u drugoj (2019.) i četvrtoj (2021.) godini projekta planirane su aktivnosti podrške razvoju poduzetništva i zapošljivosti građana. 

Iz Fondacije tuzlanske zajednice pozivaju zainteresovane građane/ke sa područja općina Kalesija i Lukavac te sa područja gradova Srebrenik, Tuzla i Živinice, koji planiraju pokrenuti vlastiti ili porodični biznis i koji žele unaprijediti svoje poduzetnički vještine i kompetencije da se prijave na javni poziv za podršku start-up poduzetnicima. 

Prijavom na poziv, zainteresovani kandidati stiču pravo na: 
• dvomjesečnu obuku iz oblasti poduzetništva, u trajanju od 64 sata, koja će se održavati kroz 8 cjelodnevnih predavanja u periodu maj-juli 2019. godine 
• priliku da apliciraju za finansijsku i mentorsku podršku za realizaciju vlastite poslovne ideje (5000 do 10.000KM po poslovnom planu) 

Kandidati koji budu izabrani dobit će priliku da unaprijede svoja znanja i vještine o fazama poslovnog planiranja, marketingu i ostalim poduzetničkim oblastima. Polaznici obuke će biti osposobljeni da kreiraju poslovni plan i da isti kandiduju za finansijsku podršku kako bi pokrenuli vlastiti mali biznis. 

Nakon procjene dostavljenih biznis planova, start-up podršku za registraciju preduzeća i implementaciju poslovnog plana u vrijednosti od 5000 do 10.000KM dobiće do 6 najboljih kandidata. Kandidati koji dobiju finansijsku podršku dobiće i mentorsku podršku u prvim mjesecima pokretanja preduzeća kao i podršku za izradu reklamnih materijala i promociju svog biznisa. 

Više informacija i prijavni obrazac kandidati mogu pronaći na linku www.fondacijatz.org


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.