Sadik Ahmetović o aferi selefije: Mijo Krešić laže, kad sam bio ministar prijavio sam ga Tužilaštvu

Bivši ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je da nije bio upoznat o dokumentu o navodnim terorističkim organizacijama koji je njegov tadašnji zamjenik Mijo Krešić 2010. godine uputio UN-u.

Krešić je večeras u gostovanju na televiziji N1, govoreći o ovom dokumentu, rekao da je “iskomunicirao sa Ahmetovićem”.

– Svi ti papiri se nalaze u Ministarstvu sigurnosti, u arhivi, dostupni su. Iznijet ću sve u javnost. Razriješio sam medijski to, iskomunicirao sa Ahmetovićem – rekao je Krešić za N1, a Ahmetović je u izjavi za Faktor naglasio da je “iskomunicirati” nepoznat termin u radu Ministarstva, te da se jasno znaju pravila kada i u kojim uvjetima zamjenik ministra može potpisati neki dokument.

– Dokument koji je Krešić potpisao je urađen a da kao ministar sigurnosti uopće nisam bio upoznat niti sam dao ovlaštenje da ga potpiše. Da bi potpisao bilo koji dokument zamjenik ministra mora imati pisano ovlaštenje. Gospodin Krešić laže da smo, kako kaže, to iskomunicirali, a kamoli da ima pisano ovlaštenje kako nalaže Zakon o Vijeću ministara – kaže Ahmetović.

Poziva Krešića da pokaže ovlaštenje ukoliko ga ima.

– S obzirom da je Krešić i dalje zamjenik ministra sigurnosti može doći do tog ovlaštenja ako ga ima. Nakon što je došlo do zloupotrebe mog imena prije više godina ja sam kompletan predmet predao Tužilaštvu BiH i u prijavi tražio da se istraže svi akteri koji su zloupotrijebili Ministarstvo i druge agencije, te da se donese tužilačka odluka. Nažalost, do danas Tužilaštvo BiH nije donijelo bilo kakvu odluku. Ovdje se radi o zloupotrebi više institucija koje su u svojim aktima pokušale podmetnuti terorizam pojedincima i nekim vrlo značajnim kompanijama u našoj zemlji. U Ministarstvu postoji kompletna korespodenciju nakon ove zloupotrebe mog imena i Ministarstva sigurnosti – rekao je Ahmetović te još jednom pozvao Tužilaštvo da “izvadi prijavu iz ladice” i donese svoj sud.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.