MUP TK zaustavio Audi A8 u kojem su pronašli 70 kg ‘skanka’

Službenici Uprave policije MUP-a TK, radeći na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, na području Gračanice,  22.03.2019. godine, oko 20: 30 sati, uz angažovanje policijskih službenika PU Gračanica, PS Gračanica i PS Doboj Istok, pokušali su zaustaviti automobil  ‘Audi B8’ koje se kretalo iz smjera Tuzle u pravcu Doboja. 

Tom prilikom, vozač navedenog vozila se oglušio o naredbe ovlaštenih službenih lica te nastavio kretanje u pravcu Doboja, nakon čega je na području Doboj Istoka napustio vozilo i udaljio se iz istog u nepoznatom pravcu.

Postupajući po Naredbi za pretres, Općinskog suda Gračanica, službenici Sektora kriminalistIčke policije MUP TK, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su prilikom pretresa p.m.v. marke Audi B8, pronašli i izuzeli oko 70 kg opojne droge canabis sativa – skank, tržišne vrijednosti oko 500 000 KM.

Službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a, poduzimaju niz operativno – taktičkih i istražnih radnji u cilju identifikacije i pronalaska vozača i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa nabavkom i transportom pronađene opojne droge, saopšteno je iz MUP-a TK.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.