Značajan jubilej: Navršilo se 65 godina rada i postojanja Srednje medicinske škole Tuzla

Danas, u nedjelju 7. aprila 2019., navršilo se 65 godina rada i postojanja Srednje medicinske škole Tuzla.

Kako je nedjelja neradni dan, ovaj jubilej obilježen je u petak 5.aprila u prostorijama škole.

Iz ove ustanove potekli su neki od najboljih ljekara i medicinskih sestara današnjice  koji rade u BiH, a  i van naše domovine.

– Tokom 65 godina postojanja iškolovali smo hiljade medicinara raznih smjerova, kako medicinsku sestru tehničara, tako i sanitarce, akušersko-ginekološke sestre, pedijatrice, fizioterapeute, laborante, optičare, farmaceutske tehničare i psihogerijatrijske sestre. Svi su oni danas okosnica naših zdravstvenih ustanova, a interes mladih generacija za upis u Medicinsku školu Tuzla potvrđuje naš kvalitet i kontinuitet – istakli su iz menadžmenta ove škole.

U okviru obilježavanja Dana škole, školu su posjetili neki od zaposlenika u penziji s kojima su se današnji uposlenici smo se ugodno družili i evocirali uspomene.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.