Zbogom Mujkanoviću: Sead Kozlić, djelatnik BH Telecoma, novi je predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda

Kozlić je dobio apsolutnu podršku novog saziva Skupštine, u čijem radu će ubuduće sudjelovati 41 član.

Kao novi mandatar, predložio je, što je prihvaćeno, da u njegovom timu u UO budu Rifat Konjić, advokat, Eduard Brandalik, stručnjak za telekomunikacije, Emir Begović, oblast marketinga i Fahrudin Salihović, predstavnik grupacije Bingo.

Najavio je da će u naredna dva mjeseca tim saradnika povećati za još jedan broj biznismena i ljudi koji Slobodu mogu organizaciono, finansijski i na drugi način podići na viši nivo. 

“Velika čast je biti na čelu Slobode u godini u kojoj obilježava 100-godišnjicu postojanja. Upravo u finansijskom smislu klub treba popraviti, jer je ostalo dosta raznih dugova i obaveza. Jedan od mojih ciljeva je da više ne bude „gušenja“ Slobode od igrača i drugih, koji su u procesu licenciranja isticali neke dugove, a mi ćemo nastojati da tih repova ubuduće ne bude”, rekao je novi predsjednik.

Dodao je da će nastojati osigurati generalnog sponzora s finansijskom potporom barem na nivou sadašnjih davanja Gradske uprave. 

“Svi moramo biti Sloboda i svi moramo raditi za dobrobit Slobode”, zaključio je Kozlić, zahvalivši na predanom radu bivšem predsjedniku Senadu Mujkanoviću, koji je danas razriješen dužnosti.

Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Kemal Kurević, dok su za potpredsjednike izabrani Željko Mitrić, kome je mandat praktički obnovljen, te Elmir Šećerbegović.

Skupština će u naredna dva mjeseca pripremiti izmjene i dopune Statuta u smislu omogućivanja ulaska u klub stranog kapitala.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.