Praznik u Tuzli: Vlast ‘slavila’ dan prije praznika, zastave na zgradama, ulice bez ljudi

Ekipa portala Klix.ba jutros je prošetala uglavnom pustim tuzlanskim ulicama, a državna obilježja pronašli smo na zgradama javnih institucija, poslovnim prostorima, ugostiteljskim objektima i izlozima trgovina.

Većina Tuzlaka praznični petak iskoristit će za odmor od radnog dijela ove sedmice, s obzirom na to da je 1. mart u Federaciji BiH proglašen neradnim danom.

U povodu jednog od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine svečane sjednice jučer su održale Skupština Tuzlanskog kantona i Gradsko vijeće Tuzle, a položeni su i vijenci te odata počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji.

Za danas su jedino članovi Udruženja “Maloljetni borci Armije RBiH” najavili odavanje počasti i polaganje cvijeća na spomen obilježjima i druženje u centru grada.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.