Uz pjesmu i druženje: Gradski dječiji hor Slavuj proslavio 3. rođendan

Ideja profesora Zlatana Mujkića i profesorice Renate Bagarić, da u našem gradu ožive dječije horsko pjevanje, realizovana je 22. februara 2016. godine, kada je održana prva proba Gradskog dječijeg hora Slavuj.

– Do danas je kroz naš hor prošao veliki broj dječaka i djevojčica, koji su upisali brojne nastupe kako u Tuzli tako i šire, govori dirigentica Renata Bagarić dodajući da u horu nastupaju djeca do 12 godina. Najmlađa članica hora ima samo tri godine.

Profesor klavira Zlatan Mujkić je korepetitor Gradskog dječijeg hora. Kada se osvrne iza sebe, kaže da je ponosan na postignute rezultate.

Uz nastupe, Gradski dječiji hor Slavuj organizator je još nekoliko manifestacija u našem gradu.

– To je manifestacija Međunarodni dan prava djeteta koju također organiziramo tri godine zaredom, a gdje pozivamo učesnike sa područja grada Tuzle, priča Bagarić.

Međunarodni festival dječije pjesme “Majski cvijet”, kojeg Slavuj organizuje svake godine u Tuzli, za kratko vrijeme je postao prepoznatljiv širom regiona.

– Do sada smo festival održali dva puta i učestvuju mališani iz cijele Bosne i Hercegovine. U planu je novi festival koji će se tradicionalno održati u maju mjesecu, kazala je na kraju razgovora za Tuzlarije Renata Bagarić.

Tuzlarije

 

Tuzlarije

 

Tuzlarije

 

Tuzlarije

 

Tuzlarije

S.P.


Poštovani posjetioci web portala Tuzlanska Republika: Pozivamo vas da pratite sadržaje naše Web stranice i putem Facebooka. Sadržaje Tuzlanske Republike možete pratiti i komentarisati like-ovanjem našeg Facebok Pagea na linku https://www.facebook.com/TuzlanskaRepublika/ . Hvala što pratite naš web portal.