Transparentnost i sloboda medija po mjeri GB-a i SDP-a: Novinara A. Jašarevića ‘odstranili’ – ‘Izađi iz zgrade’

Građanski blok stranaka koji čine SDP, DF, Naša stranka, SBB i Stranka za BiH nastavio je u srijedu u prostorijama SDP-a u Tuzli koalicione razgovore oko raspodjele ministarstava i formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu. Suprotno prvim obećanjima i izjavama kantonalnih lidera  da podjela fotelja u izvršnoj vlasti neće kočiti proces formiranja vlasti, to se ipak dogodilo.

“Ima različitih interesa i oni malo razvlače procese. Nije suština da bilo koji ponaosob pojedinačni subjekt, pogotovo SDP, razvlači procese, nego je to sukob interesa i nemogućnost usaglašavanja oko određenih pozicija. Naša četiri koaliciona partnera treba da podijele šest ministarstava, što je malo teže˝, izjavio je u utorak predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić na konferenciji za novinare.

Koliko je situacija ‘zategnuta’ između koalicionih partnera u borbi za fotelje, dovoljno govori činjenica da je Bijedić u srijedu ‘zamolio’ novinara TIP-a da ode iz zgrade SDP-a, jer im je smetnja prilikom pregovora oko raspodjele resora koji se vode iza ‘zatvorenih vrata’.

Bijedić: Molim te da odeš….

Adis: Zašto?

Bijedić: Ne možemo se dogovorati dok si ti tu…

Adis:  Šta vam ja smetam, samo radim svoj posao i čakam izjave? Hoćete li vi dati izjavu?

Bijedić: Neću… Neko će te zvati kada se dogovorimo…Dođi… ne znam ja kad, sutra…

Adis: Ko će me zvati? Hoćete li Vi dati izjavu sutra?

Bijedić: Neću… Molim te da napustiš zgradu, smetnja si …

Toliko o transparentnosti i SDP-u….


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!