Fašizma sve više, reakcije nadležnih sve manje: Nacionalističkim pjesmama provocirali povratnike Bošnjake u Fazlagića Kuli (FOTO)

Provokatori su vozeći se u koloni automobila sa srpskim zastavama pjevali nacionalističke pjesme, između ostalih i "Ne volim te Alija zato što si balija"

Fazlagića kula najveće je povratničko naselju u istočnoj Hercegovini, a sačinjena je od desetak sela skoro isključivo naseljenim Bošnjacima.

Enis Tanović, predsjednik Medžlisa IZ Gacko kazao je za Klix.ba da je kroz Fazlagića kulu prošlo 50-ak automobila.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

”Ovo je bila strašna provokacija. Ovo je neko opasno organizirao. Jer ipak se radi o 50 automobila. Ovo je jedna u nizu provokacija koje smo doživjeli. Podsjetit ću na paljenja dvije džamije, pogibije povratnika. Strašno”, kazao je Tanović.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

Kako nam je kazano, provokatori su vozeći se u koloni automobila sa srpskim zastavama pjevali nacionalističke pjesme, između ostalih i “Ne volim te Alija zato što si balija”.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!