Bukvarević: Članstvo je bilo ‘malo’ dezorjentisano… Sad kao nije više…

Bukvarević se osvrnuo i na proteklu godinu istakavši da je na Općim izborima SDA Tuzle ostvarila drugi rezultat unutar SDA u Tuzlanskom kantonu po broju osvojenih glasova.

“Iskazujem zadovoljstvo da su ostvareni svi izborni ciljevi SDA BiH, a to je pobjeda Stranke gotovo na svim nivoima, kao i pobjeda kandidata SDA Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. GO SDA Tuzle nakon 12 godina ponovo ima svoje predstavnike u zakonodavnoj vlasti, odnosno u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i nakon osam godina ima poslanika u Skupštini TK”, kazao je Bukvarević.

Dodao je da je i Gradski odbor SDA Tuzla ostvario postavljene izborne ciljeve premda je radio u izuzetno teškim uslovima, od uvođenja Povjereništva u septembru 2017.

“U 2018. GO SDA Tuzla se susreo sa problemom odlaska jednog dijela članova Stranke i izabranih vijećnika. Smjenom Vlade TK i ucjenama prema direktorima JU i JP kojima je osnivač Vlada TK, značajan broj direktora je istupio iz SDA. Članstvo je takvim djelovanjem bilo dezorijentisano, ali evo sada možemo reći da smo konsolidovali svoje redove i da ulazimo u ovu 2019. sa jasno zacrtanim smjernicama za rad koje smo prezentirali danas na ovoj plenarnoj sjednici”, kazao je Bukvarević.

Data je podrška radu Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla, a posebno je skrenuta pažnja na veliki problem aerozagađenja u gradu, saopćeno je iz GO SDA Tuzla.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!