Hakeri u posjedu informacija o terorističkim napadima u New Yorku. Traže otkupninu

Hakeri traže 2 miliona dolara u bitcoinima kako bi objavili "megaleak" nazvan "the 9/11 Papers". Grupa je dokumente ponudila i teroristima, stranim vladama i medijima.

Hakeri su zatražili otkupninu, a ukoliko ne bude isplaćena, prijete da će objaviti još dokumenata koje će imati katastrofalne posljedice po državu.

Objavljeni dokumenti predstavljaju samo dio od 18.000 tajnih dokumenata koji se odnose na terorističke napade u New Yorku izvršene 11. septembra 2001. godine, a za koje se vjeruje da su ukradeni od osiguravajućih kuća, pravnih kompanija i vladinih agencija.

Grupa Dark Overlord je u početku zaprijetila da će objaviti 10 GB podataka ukoliko hakovane firme ne plate otkupninu u bitcoinima. Međutim, u srijedu je grupa objavila da je promjenila “plan kompenzacije” te je omogućila javnosti da plaćanjem u bitcoinima može otključati dokumente. Dan kasnije su hakeri objavili da su dobili bitcoine vrijedne više od 12.000 američkih dolara što je dovoljno da se otključa “layer 1” i nekoliko “checkpointa”. Zaključana su još četiri “layera” koji sadrže još više tajni i materijala koji mogu prouzrokovati štetu, kao i još mnoge “istine”.

Hakeri traže 2 miliona dolara u bitcoinima kako bi objavili “megaleak” nazvan “the 9/11 Papers”. Grupa je dokumente ponudila i teroristima, stranim vladama i medijima.

“Layer 1” dokumenti sadrže uglavnom svjedočenja aerodromskog osiguranja i detalje koji se odnose na isplate osiguranja.

“Gulimo slojeve kao luk. Niko vas ne može spasiti osim nas. Je*eno platite”, poručili su hakeri.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!