Dva policajca MUP-a TK uhapšena u Tuzli zbog sumnje da su učestvovali u počinjenju krivičnog djela primanje dara ili mita

FOTO: Ilustracija

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman za Klix.ba je potvrdio da su uhapšena dva policijska službenika, a tome je prethodila višemjesečna istraga.

“Po naredbi kantonalnog tužioca, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i Tužilaštvom TK danas su slobode lišili policijske službenike Policijske uprave Tuzla S.I. i E.T., zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 380 u vezi sa članom 389 Krivičnog zakona FBiH. Trenutno se nad njima vrši kriminalistička obrada”, rekao je Korman za Klix.ba.

Uhapšeni policajci sutra će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!