Vremenska prognoza u prvoj sedmici 2019-te

U BiH od jutarnjih sati padaju kiša ili snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. “Tokom noći na četvrtak u Bosni će padati slab snijeg. Slab snijeg i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine uglavnom kiša. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni”, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Za sutra 3. januara 2019. u Bosni se predviđa oblačno vrijeme sa snijegom. “Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena”, ističu iz Zavoda. I u petak u Bosni se očekuje oblačno virjeme sa slabim snijegom. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara.

U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -10 i 2°C, a najviša dnevna od -4 do 5°C.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!