Blizu 10 hiljada građana Tuzle uz grupu Plavi orkestar i spektakularan vatromet ušli u 2019. godinu (VIDEO)

Veće gužve u gradu na zrnu soli nisu zabilježene do ove godine, a svaki dio Trga slobode bio je ispunjen posjetiteljima koji su na otvorenom odlučili ući u novo ljeto. U njihovoj nakani ih nije spriječila ni kiša koja je satima bez prestanka padala.

Za fenomenalnu zabavu koja je počela u 21 sat bili su zaduženi FM Jam, Frenkie, Kontra, Indigo, DJ Soul i TNT Band, a 45 minuta prije ponoći, izlaskom na binu članova grupe Plavi orkestar, već usijana atmosfera doslovno je eksplodirala.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo biti u Tuzli i pjevati pred vama. Tuzla nije samo grad koji je imao prvo pjevačko društvo, niti prvo pozorište. Tuzla je prije svaga grad tolerancije koji može biti uzor svim drugim gradovima u regionu”, rekao je u svom obraćanju prisutnima Saša Lošić Loša te nastavio nizati svima dobro znane hitove popularne grupe.

Nakon što su se tačno u ponoć kazaljke poklopile na satu, uz spektakularan višeminutni vatromet koji je obasjao nebo iznad grada soli, Tuzlaci su okrenuli novu stranicu života, a svima je ista želja – da je ispišu najljepšim emocijama i događajima.

Ovu noć na centralnom gradskom trgu dodatno je upotpunila i manifestacija Zimski grad i Zimska čarolija koja je svim posjetiteljima ponudila odličnu gastonomsku ponudu.

Zabava u najluđoj noći u Tuzli je prošla bez incidenata.

S druge strane, svi oni koji su ipak bili pobornici novogodišnje zabave u zatvorenom prostoru, posjetili su lokalne ugostiteljske objekte koji su obilovali šarolikom ponudom ili ostali u toplini svojih domova.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!