TK izašao iz novogodišnje noći sa 19 saobraćajnih nesreća, javni red i mir je narušen šest puta

Tuzlanski kanton je izašao iz prilično burne novogodišnje noći u kojoj se, između ostalog dogodilo 19 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno osam osoba, potvrđeno je iz dežurnih službi.

Kako nam je rečeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u novogodišnjoj noći zabilježeno je najviše saobraćajnih nesreća, njih čak 19. Tom prilikom osam osoba zadobilo je povrede. Tri osobe su prošle s lakšim tjelesnim povredama, dok kod pet stepen povreda nije utvrđen.

Javni red i mir je narušen šest puta, počinjeno je šest krivičnih djela, a policajci su intervenisali i u jednom slučaju prilikom nedozvoljene prodaje pirotehničkih sredstava.

Iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli rečeno nam je da je u protekla 24 sata pruženo 208 usluga, od čega su tri vezane direktno za novogodišnju noć, odnosno prekomjeran unos alkohola.

Tuzlaci su u novo ljeto ušli uz legendarni Plavi orkestar i spektakularan vatromet na Trgu slobode u ovom gradu, a kako nam je potvrđeno iz dežurnih službi, incidenti nisu zabilježeni.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!