Tuzlaci sinoć izrazili solidarnost prema ljudima u Banjoj Luci i Dragičevićevim roditeljima

U znak podrške porodici smrtno stradalog Davida Dragičevića iz Banje Luke, u srijedu je na tuzlanskom Solnom trgu preko stotinu građana prisustvovalo mirnom protestu. Okupljanje je najavljeno putem društvene mreže Facebook, a prisutni građani, koji su naveli da iza protesta ne stoji nijedno udruženje niti organizacija, držali su transparente sa porukama podrške i palili svijeće.

49022299_2106001082794174_7915127927660871680_o

“Ovdje smo iz solidarnosti prema ljudima u Banjoj Luci, prema Dragičevićevim roditeljima. Živimo kao u demokratiji, a brani nam se da izađemo na ulice i kažemo svoje mišljenje, a sve što želimo je istina i pravda. U Tuzli postoji sloboda okupljanja i iznošenja mišljenja, ali u ostatku Bosne i Hercegovine to nije tako. Želimo poručiti da se glas naroda treba i mora čuti, a ne da bude na zadnjem mjestu”, kazao je Admir Adilović, jedan od građana koji je prisustvovao okupljanju u Tuzli.

Fadila Islamović navodi da je došla dati podršku porodici ubijenih Davida Dragičevića i Dženana Memića iz Sarajeva.”Teški su to momenti svima nama, a mogu zamisliti kako je njihovim roditeljima, pogotovo nakon jučerašnjih dešavanja i hapšenja u Banjoj Luci. Ono je strašno”, smatra Islamović.

Šejla Avdić ističe da su jučerašnje slike iz Banje Luke koje su obišle svijet ˝ružne i tužne˝.”Važno je privesti licu pravde Davidove i Dženanove ubice. Moja poruka njihovim porodicama je da samo hrabro i mirno ustraju u namjeri da se ubice kazne”, navela je Avdić.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!