‘Pravedno’ ministarski: Ministarstvo pravde BiH rasprodaje vozni park. Treba im novi, bolji…

U Ministarstvu su naveli da je na prodaju VW Polo, proizveden 2007. godine, s početnom cijenom od 6.480 KM. Također, prodaje se i Citroen C5 čija početna cijena iznosi 16.605 KM.

“Prodaja se vrši po načelu ‘viđeno-kupljeno’, bez prava na naknadne prigovore i žalbe koje se odnose na predmet prodaje”, istaknuli su u ministarstvu.

Inače, prema podacima iz “Baze službenih automobila”, koje je objavio detektor.ba, drugi najskuplji automobil među državnim ministrima ima upravo ministar pravde Josip Grubeša, a riječ je o Audiju A6 koji je prošle godine kupljen za 100.000 KM.

Ministarstvo pravde BiH, prema objavljenom registru, posjeduje 28 službenih vozila ukupne vrijednosti od 1,7 miliona KM.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!