AccuWeather prognoza: Očekuje nas topla zima, bez snijega, kiše, poplave…

Već danima uživamo u miholjskom ljetu, a prema prognozama privatnog američkog servisa Accuweather, očekuje nas i topla i sušna zima. Takva zima bi trebala rezultirati i manjom količinom snježnih padavina, i to na većem dijelu Mediterana. Sjeverni dio Iberijskog poluotoka, zapadna, i dio središnje Europe bit će na udaru česte kiše ovu zimu, što bi ponegdje moglo rezultirati poplavama.

image
/ACCUWEATHER

Područje od Irske i Ujedinjenog kraljevstva u sjevernu Francusku, Njemačku i Skandinaviju bit će u opasnosti od čestih oluja ovu zimu.Dio središnje i sjeverne Europe imat će vlažnu i svježu zimu, koja će biti još hladnija na istoku, gdje će vrlo česti biti hladni prodori, prenosi Oslobođenje.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!