U okviru obilježavanja Međunarodne sedmice djeteta, Gradski dječiji hor “Slavuj” Tuzla posjetio je dječiji pisac Šimo Ešić

U okviru obilježavanja Međunarodne sedmice djeteta, Gradski dječiji hor “Slavuj” Tuzla posjetio je dječiji pisac Šimo Ešić. Razlog posjete je da zajedno najave Međunarodni dječiji festival “Vezeni most”, na čijem će otvaranju “Slavuj” otpjevati himnu festivala.

Osim pjesme, mališani ovog hora su iznenadili i obradovali čika Šimu recitirajući neke njegove pjesme.

“Ako bi se mene pitalo, sve nedjelje bi bile Dječije nedjelje. Jedino investiranje kojim se ne može pogriješiti je investiranje u djecu – u njihovo obrazovanje, u obezbjeđivanje zdravog okruženja, u prepoznavanje i razvijanje njihovih talenata – u sve ono što će ih u djetinjstvu činiti sretnom djecom, a u odraslom dobu dostojanstvenim ljudima. Jednu od tih nepogrešivih «investicija» vidim u onom što sa Gradskim dječijim horom «Slavuj» čine profesori muzike Renata Bagarić i Zlatan Mujkić. Oni su samo za tri godine postojanja ove beskrajno simpatične, vesele družine, njihovim nastupima i posebno podvigom ponovnog pokretanja festivala dječije pjesme «Majski cvijet» unijeli u kulturni život našeg grada ne samo svježi dah, nego i raspjevan i vedar duh, koji je, do njihove pojave, Tuzli toliko nedostajao. Sa uživanjem sam odgledao njihovu današnju probu i, bez laskanja, mogu reći da sam sretan što će ovogodišnji 15. Međunarodni dječiji festival «Vezeni most» 23. oktobra u Tuzli biti otvoren upravo njihovim izvođenjem festivalske himne i da će njihove pjesme biti još jedna šara u tananom tkanju našeg Vezenog mosta,” – izjavio je Šimo Ešić.

Napomenimo da je upravo Šimo Ešić jedan od osivača festivala dječije pjesme “Majski cvijet”, kojeg je Gradski dječiji hor “Slavuj” uspješno obnovio i vratio prošle godine.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!