Bosanski BS English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Русский RU Español ES العربية AR

Regionalni put prema Aerodromu Tuzla: Počela izgradnja mosta, uskoro i treća traka

Danas su izvođači radova uvedeni i počelo se sa izgradnjom mosta preko rijeke Spreče na regionalnom putu Živinice – Međaš, koji od Živinica vodi prema Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Na istom putnom pravcu započeta je i rekonstrukcija regionalne ceste sa izgradnjom treće saobraćajne trake, čime će se znatno unaprijediti svi saobraćajni aspekti i omogućiti bolja povezanost sa tuzlanskom zračnom lukom.

Kako je istaknuo direktor Direkcije regionalnih puteva TK Agan Delibajrić, „izmiještanje, odnosno izgradnja novog mosta preko rijeke Spreče, dužine oko 36 metara na putu Živinice – Međaš  je projekat koji se finansira iz redovnih prihoda Direkcije, a vrijednost projekta izgradnje ovog infrastrukturnog objekta je oko 700.000 KM.

Također, uz ovaj most izgradit će se priključne ceste i time „ispraviti krivinu“ koja s nalazi na ovoj dionici. Vrijednost priključne ceste je dodatnih 560.000 KM, a očekuje se da ova ova projekta budu završena u roku od 90 dana.

Istovremeno počinju radovi na rehabilitaciji ceste i izgradnji treće saobraćajne trake i pješačke staze na dionici između kružnih tokova u Par Selu i Dubravama. Vrijednost ovog projekta iznosi 2,5 miliona KM i taj dio se finansira iz kreditnih sredstava Direkcije.


Poziv za učlanjenje u grupu: Poštovani posjetioci naše web stranice, pozivamo Vas da se aktivno uključite u tematiku Facebook grupe Tuzlanska Republika (Politika, Društvo, Business, Sport, NVO... na području tuzlanske regije), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!