Bosanski BS English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Русский RU Español ES العربية AR

Street Art Fest: Mladi kreativci Zlatarsku ulicu pretvorili u galeriju na otvorenom

Džumbus DIYYF festival u Tuzli je nastavljen i proteklog vikenda.

Street Art Fest je događaj u okviru festivala koji je okupio mlade kreativce koji su uz podršku udruženja Tuzla Uživo, Zlatarsku ulicu pretvorili u veliku galeriju na otvorenom.

Nekolicina mladih, manje i više poznatih grafitera, slikara i kreativaca, ovu su ulicu za vikend počeli, a danas nastavili bojiti svojim umjetničkim djelima.

Na dva velika platna umjetnici crtaju svoja djela, kojima kako kažu žele oživjeti ovu poznatu, a u ovom vremenu, zapuštenu i manje posjećenu ulicu u centru Tuzle.

Događaj je prethodio nastup plesne grupe Dirty Angels Crew, kao i dva tuzlanska DJ/producenta elektronske muzike i DJ Masta i Tea.

Fotografije rada mladih kreativaca danas je zabilježila naša ekipa.

Džumbus DIYYF festival su pored mnogih partnera i prijatelja podržali i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turistička Zajednica TK i Grad Tuzla.


Poziv za učlanjenje u grupu: Poštovani posjetioci naše web stranice, pozivamo Vas da se aktivno uključite u tematiku Facebook grupe Tuzlanska Republika (Politika, Društvo, Business, Sport, NVO... na području tuzlanske regije), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!