Erdogan kritikovao Evropu: Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala

“Neke evropske administracije su dozvolile HDP-u da održi mitinge u njihovim četvrtima, a nisu dozvolile AK Partiji da uradi isto. Bez obzira da li to željeli ili ne, Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala. Sada smo ovdje. Vrijeme je za jedinstvo. Ne zaboravite šta će AKP učiniti za vas. Erzurm je ključ našeg lijepog početka u Anadoliji”, rekao je Erdogan, prenosi Hurriyet.

Poručio je kako će nastaviti borbu protiv terorizma, kazavši kako je 4.475 terorista neutralizovano u sirijskom gradu Afrinu, 414 u sjevernom Iraku i 398 na domaćem tlu, odnosno Turskoj. U januaru ove godine Turska je pokrenula operaciju “Maslinova grančica” s ciljem uklanjanja, kako kažu, terorista YPG/PKK-a i IDIL-ovaca u sjeverozapadnoj sirijskoj regiji Afrin. U martu su ga oslobodili.

“Opredijeljeni smo da okončamo eru u kojoj Turskoj prijete unutrašnje i vanjske terorističke prijetnje”, kazao je Erdogan.

U opširnom izlaganju naveo je uspjehe Turske tokom posljednjeg perioda među kojima je niža cijena plina kao rezultat dogovora s Rusijom, te proizvodnja domaćeg automobila. Također, pozvao je narod da spasi domaću valutu tako što će konvertovati svu ušteđevine iz eura i dolara u lire.

“Braćo koja imate dolare ili eure ispod jastuka, otiđite u banke i konvertujte ga u lire. Uništit ćemo ovu igru zajedno”, rekao je Erdogan optuživši razne lobije za manipulaciju valutama, prenosi YeniSafak.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!