Izborna sjednica Skupštine Pokreta demokratske akcije (PDA) BiH: Mirsad Kukić izabran za predsjednika

U Tuzli je danas održana izborna sjednica Skupštine Pokreta demokratske akcije (PDA) BiH, za čijeg je predsjednika izabran Mirsad Kukić iz Banovića. Za potpredsjednika PDA BiH izabran je Azmir Husić, koji je ujedno zadužen za aktivnosti stranke na prostoru Republike Srpske.

Za povjerenika Kantonalnog odbora PDA izabran je Senad Alić i do kongresa će voditi aktivnosti stranke u ovom kantonu.

– U skoro svim općinama Tuzlanskog kantona imamo formirane općinske odbore PDA. Broj članova koji su do sada pristupili stranci je mimo svih očekivanja. Što se tiče narednih izbora, PDA će imati svoje kandidate na svim nivoima, osim za člana Predsjedništva BiH – kazao nam je kratko Alić.

Izabran je i povjerenik KO PDA Zeničko-dobojskog kantona, dok je u toku izbor povjereništva u općinskim i kantonalnim odborima na prostoru cijele Federacije.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!