Drama u Tuzli: ​Radnik TTU-a i bivši sindikalni lider prijetio samoubistvom

Bivši radnik Tvornice transportnih uređaja (TTU) iz Tuzle i bivši sindikalni lider Mehmed Terzić jutros se tokom redovnog protesta ponedjeljkom popeo na staru zgradu direkcije TTU-a i zaprijetio da će skočiti ukoliko federalni premijer Fadil Novalić ne ispuni obećanje koje je dao radnicima u novembru 2015. godine.

Terzića su od njegove nakane odgovorile kolege i to nakon što je desetak njih pokušalo ući u krug fabrike TTU Energetik, nove firme koju je u stečaju kupila EPBiH i RMU Banovići.Terzić će, kako kaže, istrajati u svojim zahtjevima, a dokle će otići ni sam više nije siguran, jer već mjesecima nema nikakvih primanja. Od penzije ga dijeli tek nekoliko godina, kao i nekoliko mjeseci neuplaćenog radnog staža.

– Obećao nam je da ćemo raditi u novoj firmi, obećao je i da će nam biti uvezan staž, ali od toga nema ništa. Mnogi rade u TTU, ali malo je starih radnika TTU-a kojima je premijer obećao da će tu biti zaposleni. Mi smo prevarenoi i nema nam druge nego i po cijenu života pokušati se izboriti za svoja prava, kazao nam je Terzić nakon incidenta.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!