U Tuzli uhapšeno sedam osoba: Inscenirali saobraćajne nesreće, pa uz prijetnju naplaćivali štetu

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, u saradnji sa Tužilaštvom TK, izvršili su pretrese na osam lokacija te lišili slobode sedam osoba.

Uhapšeni su jutros sprovedeni u prostorije MUP-a TK, nakon čega će u izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Tužilaštvu TK na dalje postupanje.

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić je rekao da je dosad u ovom slučaju obrađeno 13 saobraćajnih nesreća od 49, a koje su počinjene u periodu od 2015. do 2017. godine.

U dosad obrađenim saobraćajnim nesrećama utvrđeno je da je u pitanju novčani iznos od 20.000 KM.

“Osumnjičene osobe su učestvovale u saobraćajnim nesrećama tako što su postavljala svoja vozila ispred vozila drugih osoba, a čak i uz fizičku prijetnju popunjavale su evropske obrasce na veće iznose, koja su proslijeđivala osiguravajućim kućama. Po zakonu se evropski obrazac može popuniti samo za nezgodu u kojoj je šteta do 5.000 KM, a preko toga mora biti zapisnik policijskih službenika”, pojasnio je Šarić.

Nakon kriminalističke obrade bit će poznato da li su spomenute osobe sarađivale u počinjenju krivičnog djela.

Svi uhapšeni su sa područja Tuzle, a saobraćajne nesreće su izazivali na području cijelog Tuzlanskog kantona.


Poziv posjetiocima: Poštovani posjetioci, pozivamo vas da diskutujete i komentarišete sadržaje naše Web stranice. Da bi ste diskutovali uključite se u našu Facebook grupu (koja je ujedno i Forum za diskusiju o temama koje obrađuje Tuzlanska Republika), klikom na link: https://www.facebook.com/groups/tuzlanskarepublika. Hvala!